řemeslo na světové úrovni

Weltklasse-Handwerkskunst

řemeslo na světové úrovni

řemeslo na světové úrovni

řemeslo na světové úrovni

Cafe du Lac

Prostor, ve kterém budete mít pocit, že jste se z vaší dovolené na Lipně na chvilku přenesli do designově odvážné, butikové cukrárny uprostřed Saint Tropez či Paříže. Všemi smysly zažijete moderní francouzskou cukrařinu, originální dezerty řemeslné výroby od cukrářského týmu, pod vedením Michaely Fürstové. Atmosféru svou jiskrou dokreslí bublinky růžového šampaňského. Santé!

Otvírací hodiny:
Pondělí - Neděle od 9:00 - 21:00
bez rezervace

Kontakt
+420 606 644 962

CUKRÁŘSKÉ KURZY

CUKRÁŘSKÉ KURZY

Spouštíme cukrářské kurzy, kde se naučíte, jak se dělá cukrařina v moderním pojetí. V nabídce máme hned několik druhů kurzů, aby si každý mohl vybrat zaměření, které mu svou skladbou sedne nejvíce.

nabídka kurzu
DEZERTY ŘEMESLNÉ VÝROBY

DEZERTY ŘEMESLNÉ VÝROBY

Dezerty jsou připraveny na bázi lehkých pěn z autentické mayské čokolády, či z prémiových čokolád VALRHONA, MICHEL CLUIZEL. Nechybí madagaskarská vanilka a ovocná pyré nejvyšší kvality, domácí pralinky a tabulková čokoláda vlastní výroby.

KÁVA DĚLÁ DEN

KÁVA DĚLÁ DEN

V Cafe du Lac dbáme na výběr kvalitní kávy Tonino Lamborghini. Rádi Vám nabídneme i výběrovou filtrovanou kávu z prémiových českých a zahraničních pražíren, např. Doubleshot, Kmen, The Barn nebo Coffee Collective.

ŘEMESLNÁ ZMRZLINA

ŘEMESLNÁ ZMRZLINA

Zmrzlinu si sami mícháme z čerstvých ingrediencí přímo ve výrobně. Používáme výhradně čerstvá ovocná pyré, prémiové ořechy a madagaskarskou vanilku.

SLADKÉ POTĚŠENÍ Z CAFE DU LAC I U VÁS DOMA

SLADKÉ POTĚŠENÍ Z CAFE DU LAC I U VÁS DOMA

Pro Vaše slavnostní příležitosti, ale i všednodenní radosti Vám dezerty, narozeninové dorty, řemeslné croissanty či kváskové koláče připravíme do krabičky s sebou. Objednávejte telefonicky minimálně týden dopředu.

Michaela Fürstová

Michaela se cukrařině úspěšně věnuje již přes 12 let. Během studií na vysoké škole ji zaujaly klasické francouzské cukrárny v Paříži, kde zjistila, že dezerty mohou vypadat a chutnat trochu jinak, než byla zvyklá. Byl to pro ni silný impuls a v cukrařině se začala vzdělávat a věnovat se jí naplno. Účastnila se cukrářských programů pro profesionály po celé Evropě. Přelomový pro ni byl v roce 2019 kurz s Jordi Bordasem, držitelem titulu World Pastry Champion. Moderní pohled na cukrařinu, tvorba vlastních receptur, odlehčené dezerty. 

V roce 2020 si otevřela vlastní cukrárnu, kde jste mohli ochutnat originální francouzské dezerty, domácí croissanty, řemeslnou zmrzlinu a výběrovou kávu. V říjnu 2020 se v Barceloně zúčastnila kurzu u známého francouzského cukráře Gregory Doyena. Následovaly kurzy moderní veganské ,,lacto free” cukrařiny s absolventkou cukrářské školy Le Cordon Bleu, Petrou Stáhlovou.

Michaela dále sbírala zkušenosti i například v Kodani, kde absolvovala stáž v restauraci Selma, odměněnou michelinským bibem a v typické dánské pekárně Brod. V roce 2022 absolvovala v Barceloně fantastický několikadenní kurz s Yun Eunyoung, zakladatelkou a C.E.O. GARUHARU.
Nyní můžete ochutnat její rukopis právě v Cafe du Lac, kde se svým týmem tvoří fantastické dezerty světové úrovně.
 
“Jsem velice vděčná, že mohu pracovat v cukrárně Café du Lac. Designově, a troufám si říci, i širokou nabídkou dezertů, viennoserie, domácími pralinkami z výběrových čokolád se může rovnat těm nejlepším, co jsem po Evropě viděla. To vše vytvářím v prostředí a ve spolupráci s lidmi, kteří svou práci milují stejně jako já. Dělat radost našim hostům je pro nás velkým potěšením.”

Michaela Fürstová
Mapa restaurací

let´s get social

Facebook Instagram
Resort
Instagram
Restaurace

newsletter

Zůstaňte s námi nadále v kontaktu, ať již na sociálních sítích Facebook nebo Instagram, či sledujte náš hashtag #mololipno. Pokud nám zanecháte Váš email, budeme Vás čtvrtletně informovat o plánovaných zajímavostech sezóny, ať již z okolí, nebo z připravovaných gastronomických zážitků. Nemusíte mít strach, nebudeme Vás obtěžovat, naše zprávy budou vždy k věci a zajímavé, a Váš email nikdy nedáme z ruky někomu cizímu.